lørdag 27. juni 2009

Nesten en uke siden Nordkapp!

Ja, da var det gått 6 dager siden vi var på Nordkapp! Tiden suser avgårde og det gjør vi og...hehe..sakte, men sikkert!

Som ofte med oss går ikke ting akkurat som planlagt! Margrethe glemte regnjakken... ikke veldig smart.. den henger i skapet til Camilla på Sandaker.. Jaja, sånn kan det gå. Heldigvis er Veslemøy VELDIG godt forberedt og minner Margrethe på det til stadighet!!!!!! Ikke har hun lappe saker med heller! Du hendelse, Veslemøy er blitt ansvarsbevisst og Margrethe har blitt nokså rotete! Andre glemte gjenstander av viktighet (ikke Veslemøy altså for hun har ALT!): verktøy, lang sykkelbukse, hansker og lue... Ja, det er vel sommer tenkte Margrethe... Det skal sies at Margrethe aldri har vært nord for Ålesund... Her i Finnmark er det 6 grader, vind, regn. Nå vet vi hva det er å fryse.

1. dag: Nordkapp - Kåfjord, 6,5 mil, maksfart 49,2 km/t.

Storm på Nordkapp.. Bussjåføren var veldig engstelig for oss som skulle sykle der ut. "Det blås storm der ute! Det e livsfarlæ å søkle! Dokk kom til å blås av veien! Ja, dokk e vel søringar dokk ja..... ". Ehe.. tenkte vi, hvor ille kan det vel være!??

Når en sykler i motvind hjemme er det som om man sykler med bremser på.. Å sykle i motvind i Nord Norge er som å sykle i en tørketrommel... Vinden kommer fra alle kanter og gjør at man til stadighet nesten blåser av veien! Men det gikk på et vis.. Vi gikk i oppoverbakkene, og tråkket for harde livet i nedoverbakkene.

Må også nevne Nordkapp tunnelen som er beryktet innenfor syklenorgepålangsmiljøet. Anbefales ikke.. For dere uinnvidde, er Nordkapptunnelen en undersjøisktunnel, lengde 6800 m, stigning, 250 m....AU!

Dagens sitat: "ka i alle dagar e det me har begitt oss ut på, e me domme i håve??"

2. dag. Kåfjord - Olderfjord, 7 mil

Våknet i Kåfjord til et rungende "Bongiorno, do yo wånt kåfi??? Italian kåfi that is?" Du store tid, for en gledens dag! Vesla fikk tidenes koffeinsjokk og skalv som et ospeløv og var besatt på "hoppebilder" resten av dagen.. Resten.. sykle sykle sykle. St.Hansaften som ble feiret med danskbritiske Sean, som har æren av dagens sitat: "Every stranger you meet, is a friend you haven't met". Fin plass, fine folk, årets lyseste dag feiret med øl, whisky og midnattsol.

3. dag. Olderfjord - Skaidi, flaue 2,5 mil.

Jada, så neida, så det ja! Ehmm. Kalde og ugne, vi tok inn på motell i Skaidi etter 2,5 mil. Nok om det!

Dagens sitat: "Margrethe, du lide av høy stemme!" Jada, Margrethe lider av mangt og mye!

4. dag: Skaidi - Alta, 8,5 mil.

Sennalandet i motvind! Gjør ikke det igjen! Men finfin utforkjøring ned til Alta, verdt det! Fin by, vondt i rompa!

Dagens sitat: "Jaja Margrethe, eg tar på meg REGNJAKKÅ eg då! " sagt av Veslemøy!

5. dag: Alta - Langfjordbotn, 9 mil.

Mil etter mil etter mil. Vakkert! Herlige mennesker!!

Nå stenger de!! Snakkes snart!!!

Gla i dere alle mann!!!! Kald klem!

1 kommentar:

  1. Hehe, dere altså;) For en opplevelse!! Blir kjempegøy å se bilder - håper dere tar bilder, mange av dem også!! Veslemøy, du må bare prøve å holde ut med Mags, fortsatt litt sånn African mode vettu;) Gleder meg til å høre mer om turen deres!! Har forresten vært i Frognerparken de siste dagene, svetten renner og solkremen smøres flittig på.. Men asså, det er sikkert fint med regn og vonde rumper også;) Kos dere masse videre, snuppseluppser!!
    xx Aina:)

    SvarSlett