lørdag 11. juli 2009

Å, Vestland, Vestland når eg ser deg slik...

Ja, da var vi kommet oss til Vestlandet. Nærmere bestemt Solemdal utenfor Molde, i den trygge favnen til fam. Ingrid og Ole Agnar Aadland.

Du hendelse! For en fantastisk nyhet, vi har fått en fan! Velkommen skal du være Chassi!!! Viktige tips til tur:
MYE ull, (3 sett minimum)
Refleksvest og lys til tunneller, for de er det mange av!!
Kart, oppdatert.
Speed dial på tlf: 177/175 (ruteinfo, veiinfo) pluss 1881, avdeling veibeskrivelse, de er veldig hyggelige. :-)
Ekstra eiker, i tilfelle...
Vi har ca 15 kg hver, prøv å pakke minst mulig, har sett mange med bagasje fremme i tillegg til bak, det ser skrekkelig tungt ut.. Vi har bare to bak pluss liten fremme til kart, tlf og tursjokolade.
Vi blogger fra lokale internet steder, det er jo selvfølgelig begrenset, men de fleste Best stasjoner har, i tillegg til disse fantastiske Joker butikkene!
Vi har lest andre blogger på forhånd, de fleste fjelloverganger har vi sett på kart, i tillegg til at vi alltid stopper innom en lokal butikk tidlig på etappen for å høre med de som bor der hvordan strekningen er! Masse gode tips å hente!
Skal du sove i byer, bestill på forhånd! Ofte fulle hus!

God tur! Nyt turen, det er et nydelig land vi bor i!

Ellers..

Natt til dag 13. Stamsund - Nesna...

Sove på Hurtigruta! Hærlig!

Dagens sitat: "æ trur dokk ikkj, " Ung gutt om at vi skulle ha syklet helt fra Nordkapp..

Dag 13. Nesna - Steiro, 5 mil

Vi gikk av hurtigruta og så frem til en herlig reise ned langs Helgelandskysten! Tydeligvis ville bena våre noe annet.. Vi var usedvanlig stive i bena denne dagen! Etappen var heldigvis grei og vi kom oss til Steiro. Her fikk vi campe rett ved siden av en flyplass og hadde underholdning hele kvelden!

Dagens sitat: "Det flyet komme te å styrta" Margrethe som observerte alle landingene med like stor uro!

Dag 14. Steiro - Vennesund, 10,5 mil

Helt fantastisk dag! Herlig vær, fine plasser, i tillegg til at vi klarte å sykle den ene strekningen på 1,7 mil på 35 min. for å rekke ferje, stor fornøyd med egen innsats!

Vi startet dagen med å innta herlige jordbær med fløte og sukker hos INger Marie og Jostein Myge på Tjøtta! Her fikk også Margrethe hilse på tantebarn Tuva som var på sommerferie! Stooor stas!

Syklet forbi Ylvingen og Vesla fantaserte om sykdom blant skuespillere som førte til gjesteoptreden og berømmelse i Himmelblå serien! Noe må man tenke på mens man driver og sykler!

I Vennesund var det FRYKTELIG kaldt og vi sov lite...

Dagens sitat: "Ehhm,, Maria, kan du sjekka ei ruta for osss??" Margrethe sin svigerinne som er helt fantastisk å ha som datastøtte når våre dårlige forberedelser gjør seg gjeldende. Takk!

Dag 14. Vennesund - Lund, 10, 5 mil.

Dette må sies å være den desidert verste dagen!!!!! Vi fungerte rett og slett svært dårlig, kan ha noe med lite søvn å gjøre... I tillegg, dårlig veiløsning, bakke opp, bakke ned, bakke opp, bakke ned... Aldri mer! På et tidspunkt begynte Margrethe å grine.. vil ikke snakke om det!Måtte gå med sykkelen et stykke for i det hele tatt greie å komme oss frem! Vi rakk ikke ferja og måtte vente leeenge! Heldigvis solgte de hamburger på ferejkaien. Smilet er aldri langt unna når vi får mat i magen! :-) Kanskje var det ikke så heldig likevel, siden vi begge har hatt dårlig mage siden!!!

Dagens sitat: "Da får dere gå som barn under fire år...". Sagt av ferjebillettør da han ikke hadde veskel til stor peng.

Dag 15. Lund - Trondheim, maaaaaaaaaaaange mil...

Margrethe drømte om hovent kne, våknet med hovent kne... Sanndrømt?? Dårlige mager.. dårlige ben.. Vi syklet fem grusomme mil til Namsos, hoppet likesågodt på bussen. Herlige mil! Vi smilte i hver oppoverbakke bussen kjørte og lo litt da det begynte å regne! Syns vi gjorde det godt! Fremme i Trondheim skulle vi bare finne en plass å sove! Dette viste seg å være den største utfordringen til nå og vi endte opp med å kjøre oss vill.

Vil bare si, takk 1881, avdeling veibeskrivelse! :-)

Først skulle vi være smarte og oppsøke turistinformasjonen! Denne pene damen oppfordret oss til å ta lokalbussen.. fordi det var så veldig enkelt, i tillegg til at vi da unngikk alle de forferdelige dryyyge bakkene, som hun sa det så fint! Vi ventet på bussen i en halvtime, fikk etter mye om og men sitte på ett stopp før vi måtte av grunnet plassmangel! Nå var vi slitne og kalde... Måtte vente en halvtime på neste buss.. Fikk ikke plass på denne heller. Da bestemte vi oss for at bakke eller ikke bakke, vi sykler heller til campingen!

Vi fikk veibeskrivelse av noen herlige ungdommer som lurte på om vi var med i en konkurranse eller noe!??! Syklet avgårde og ventet spent på de dryyyge bakkene, de uteble og vi lurte på hva i alle dager dama i infoen snakket om!!

Men, så klarte vi å sykle oss bort! Frem og tilbake, bort og til siden, opp og ned, jada, vi syklet likesågodt 3 ekstra mil! Herlighet.. kl 11, vi var slitne og kalde! Kalde som aldri før! Omsider fant vi campingen! O, lykke!!! Men....men.. På et stort skilt ved campingen stod det så fint: Closed/stengt!

WHAT???? Hva gjør vi nå da??

Heldigvis hadde vi sett et hotell rett ned i veien og kunne sykle rett ned dit. Parkeringsplassen var helt full og vi ante plass problemer... Og riktignok, damen i resepsjonen sa, nei, her er det fullt! Men, om de ikke hadde noenting?? Ingenting??? Jo, kanskje, men det var ikke et rom, men en tv-stue! Jaaaa! Det ville vi ha!! Så vi fikk sove på tv-stuen! Herlig! Vi var strålende fornøyd!

Dagens sitat: "eg bare ga opp eg, orka kkje prøva å vri skoen ut eingong" Margrethe sagt etter sykkelvelt grunnet fastspente sko!

Dag 16. Trondheim - Kyrksæterøra, 11 mil

Laaang etappe, men herlig dag! Bena fungerte veldig godt og vi spratt opp på fjellene! En liten hump i veien var at E39 viste seg å være stengt og vi måtte sykle om Rv 680 rundt kysten. Men fint var det!

Dagens sitat: "Bare litt sukker så poff opp bakken, nå e me i god form!" Vi storfornøyd med egen innsats opp Hemne.

Dag 17. Kyrksæterøra - Kristiansund, 10,5 mil

For Margrethe den verste dagen... Vesla var i slaget! Vi var jo kommet til Vestlandet, åååhh Kjære Vestlandet! Regnvær ingen hindring! Jada, vi mistet den ene ferja og måtte vente i laaange tider og Margrethe frøys som hun aldri før har fryst! Men frem kom vi. Takker herlige mennesker på ferja for godt humør!!! Vi kom omsider til Kristiansund og skulle bare finne en plass å sove, igjen skulle dette vise seg å bli ett problem! Vi var søkkvåte og var nødt til å finne en plass å sove hvor vi kunne tørke litt. Alt var fullt.. Men en herlig Kristiansunder forbarmet seg over oss og vi fikk sove i en festsal i ei rorbu i Kristiansund! Helt nydelig!

Dagens sitat: "ååå, kjenn denna luktå Margrethe. det lukte Vestland!!!" Sagt av Vesla i ekstase over å endelig være på Vestlandet...

Dag. 18. Kristiansund - Molde, 7 mil

Nå har vi fått følgebil!!! Johoooooo! Vesla sine foreldre har kommet og varter oss opp langs veikanten! Vi har fått lastet av bagasjen og suser avgårde langs Vestlandets fagre kyst!! Dette liker vi. Atlanterhavsveien ble syklet i dag og det var nydelig, selv i tåke! I tillegg fikk vi skyss gjennom tunnel!! Fantastisk! Takk MorGro og FarHartvig for herlig entusiasme!

Nå skal kake spises hos fam. Aadland! Og det skal soves i varm seng! FRYD!!!

Dagens sitat: "Heia, heia!" Hartvig ut bilvinduet!

Kommer snart mer, nå kake..............

4 kommentarer:

  1. Takk og bukk for tips! Bloggen deres ruler!

    Må jeg ta med 3 ulltrøyer?! Er det fordi det er kaldt? Jeg hadde bare tenkt å ta med én nemlig.
    Jeg har ikke veid min egen bagasje, men synes 15 kilo høres okei ut. Har dere ikke tatt med telt i det hele tatt? Med telt trenger man jo også liggeunderlag, sovepose og primus og gass, og plutselig måtte jeg ha en veske på styret... Hm.

    God tur videre! Stor klem!

    SvarSlett
  2. Kanon bra jenter, kos dokker masse.

    Slår aldri feil me Janus ;-)

    SvarSlett
  3. Tråkk på videre, snuppser!! Dette går jo så det griner;) Er sååå stolt av dere!!! Forteller om dere til alle jeg møter - hvorav de fleste responderer; "herregud, er de gale!? men, for en flott, flott tur!"

    Heier masse på dere:)
    xx A

    ♥ ☀ ツ

    SvarSlett
  4. Så utrolig gøy å følge med på dere!!!! Dere er så utrolig flinke at jeg nesten begynner å grine...av entusiasme og fryyyyyd... wiiiiiiiiiiii (bevegelse)

    HEIA HEIA HEIA!!! (enda større bevegelser)

    Stooor klem
    Lina

    SvarSlett